
Składniki
1200 mililitrów
120 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kasztany włóż do garnka o pojemności ok. 2 litrów. Zalej wodą, dodaj przyprawę i doprowadź do wrzenia. Zdejmij szumowiny i dodaj cukier. Wymieszaj i gotuj ok. 25 minut na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodaj sherry i sok wyciśnięty z jednej cytryny. Kasztany nałóż do salaterek i zalej syropem. Możesz podawać na ciepło bądź zimno.
Krok 2
Zdejmij szumowiny i dodaj cukier. Wymieszaj i gotuj ok. 25 minut na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodaj sherry i sok wyciśnięty z jednej cytryny.
Krok 3
Kasztany nałóż do salaterek i zalej syropem. Możesz podawać na ciepło bądź zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej