Skrzydełka w coli i pomarańczy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka w coli i pomarańczy

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

50 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyć, osuszyć, odciąć chude końcówki. Wymieszać keczup, sok z pomarańczy, cole z fixem.

Krok 2

W naczyniu żaroodpornym skrzydełka wymieszać skrzydełka z mieszaniną fixa i włożyć do piekarnika na 45 minut w temp 180st i piec aż się ładnie zarumienią.

Krok 3

Podawać udekorowane plastrami pomarańczy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka w coli i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka w coli i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka w coli i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka w coli i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka w coli i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka w coli i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka w coli i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka w coli i pomarańczy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej