Przekąska z cykorii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska z cykorii

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

null

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

2 sztuki

200 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cykorię umyj, rozdziel na pojedyncze liście i osuszy papierowym ręcznikiem. Seler obierz pokrój w cienkie plasterki.

Krok 2

Jabłko pokrój w średnią kostkę, skrop sokiem z cytryny. Ser pokrój w kostkę. Cykorię ułóż na talerzu, obłóż jabłkiem, posyp selerem i serem.

Krok 3

Sos sałatkowy włoski Knorr połącz z 3 łyżkami wody i oliwą. Polej składniki. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem. Podawaj od razu po przygotowaniu

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej