Pasta z pieczonej dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z pieczonej dyni

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię wydrąż z nasion i pokrój ją na mniejsze kawałki. Kawałki dyni wyłóż na blaszkę z papierem do pieczenia i umieść w piekarniku nagrzanym do 175 stopni (pieczenie góra/dół). Dynię piecz około 25-35 minut, do jej miękkości. Sprawdzaj ją widelcem. Potem obierz ze skórki.

Krok 2

Upieczone kawałki dyni, pomidory suszone, olej, posiekany czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz i chili umieść zmiksuj na gładko.

Krok 3

Podawaj z pieczywem lub jako sos do makaronu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z pieczonej dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z pieczonej dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z pieczonej dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z pieczonej dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z pieczonej dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z pieczonej dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z pieczonej dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z pieczonej dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej