
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Dodać do miski. Ser pokruszyć, dodać do miski. Dodać śmietanę i sól. Wymieszać.
Krok 2
Soli całkiem sporo dodać, ponieważ trzeba porządnie dosolić ser.
Krok 3
Podać z gotowanymi obranymi ziemniakami.
Krok 4
Można podawać również ze szczypiorkiem (nadaje się do smarowania na kanapki) lub siemieniem lnianym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej