
Składniki
50 gramów
0.5 sztuki
50 gramów
15 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zakać kuskus wodą. Pokroić cebulę, kiełbasę, morele, czosnek
Krok 2
Podsmażyć kiełabasę pokrojoną w plasterki, dodać cebuję i pieczarki,morle. Po podsmażeniu zalać sosem.
Krok 3
Po zredukowaniu sosu dodać kaszę, wymieszać o smazyć jeszcze chwilę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej