Muffinki bananowe z kawałkami czekolady przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki bananowe z kawałkami czekolady

Autor: Gabriela Smandzich

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

240 gramów

1 łyżeczka

70 gramów

20 gramów

100 mililitrów

40 gramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubijamy z cukrami ( cukier biały i waniliowy ) na najwyższych obrotach miksera do uzyskania puszystej i jasnej masy .

Krok 2

Jednej misce mieszamy sypkie składniki plus pokuszoną czekoladę .W drugiej rozgniatamy za pomocą widelca banany .

Krok 3

Następnie do ubitych na puszysto jajek dodajemy sypkie składniki plus pokruszoną czekoladę . Całość delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się składników . Na koniec dodajemy rozgniecione widelcem banany i olej . Mieszamy do zjednolicenia masy .

Krok 4

Gotową masę przekładamy do foremek na muffinki ( można używać papierowe papilotki jak i silikonowe ) nakładamy czubatą , taką solidną łyżkę ciasta ( około 3/4 wysokości papilotki ) . Pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 ° C .

Krok 5

Gotowe muffinki możemy udekorować polewą lub posypać cukrem pudrem , ja osobiście lubię je w pierwotnej wersji czyli bez niczego .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki bananowe z kawałkami czekolady - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej