Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką
łatwe
27 osób zapisało

Składniki
250 gramów
2 sztuki
0.5 szklanki
100 mililitrów
2 łyżeczki
5 łyżeczek
2 łyżeczki
2 łyżki
200 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka miksujemy z cukrem kokosowym oraz mleczkiem kokosowym przez kilka minut.
Krok 2
Dodajemy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Wlewamy olej oraz mleko. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę.
Krok 3
Masę przekładamy do foremek na babeczki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Po upieczeniu pozostawiamy do wystudzenia.
Krok 4
Ser mascarpone miksujemy z ksylitolem oraz kakao. Tak przygotowaną masą dekorujemy babeczki.
Krok 5
Wierzch babeczek posypujemy cynamonem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej