
Składniki
130 gramów
50 gramów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szczypta
200 gramów
5 gramów
120 mililitrów
60 mililitrów
1 sztuka
120 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszamy suche składniki
Krok 2
Dodajemy mleko, olej, jajko i na koniec gorącą wodę.
Krok 3
Pieczemy w 170 stopniach przez 35-40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej