
Składniki
1 szklanka
1.5 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżka
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W osobnej misce połączyć suche składniki a w osobnej mokre.
Krok 2
Wlać mokre składniki do suchych i wymieszać.
Krok 3
Przelać ciasto do foremki (keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia i położyć na nim pokrojone truskawki.
Krok 4
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180° i piec przez 50 min. do suchego patyczka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej