Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą

Autor: Martyna

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

30 gramów

50 gramów

3 szczypty

30 gramów

10 plastrów

1 plaster

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj na patelni ryż

Krok 2

Wymieszaj tuńczyka, kukurydzę, pieprz cytrynowy, majonez i sos sojowy

Krok 3

Na faremce do onigiri ułóż najpierw warstwę ryżu, potem tuńczyka z dodatkami i kolejną warstwę ryżu

Krok 4

Pokrój nori na cienkie paski i udekoruj onigiri, możesz do smaku posypać pieprzem cytrynowym, jeśli chcesz dodaj też ogórka jako dekorację

Tagi:Impreza
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej