Mięsne kulki z niebieskim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne kulki z niebieskim serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
1451 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

162 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

209 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

50 gramów

20 gramów

200 gramów

1 łyżka

20 mililitrów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgnieć ser w ręce, uformuj z niego małe kulki i połącz je z kawałkiem włoskiego orzecha.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 1

Krok 2

Mięso dopraw przyprawą Knorr i zawiń nim serowe kulki, formując na ich powierzchni większe kule.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 2

Krok 3

Kulki obsmaż na patelni oraz podpiecz w piekarniku nastawionym na 180°C przez 10 minut.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 3

Krok 4

Kulki ponabijaj na wykałaczki.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 4

Krok 5

Przygotuj dip, mieszając majonez i jogurt z zawartością sosu sałatkowego Knorr. Mięsne kulki podawaj zanurzone w dipie serowym.

Mięsne kulki z niebieskim serem  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

3

Opinie o przepisie

  • mchtv - moja chałpnicza telewizja

    mchtv - moja chałpnicza telewizja , 21.03.2018

    dopiero sprubuje zrobic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mchtv - moja chałpnicza telewizja

    mchtv - moja chałpnicza telewizja , 21.03.2018

    dopiero sprubuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 22.03.2017

    Fajnie smakował ser z orzechami.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne kulki z niebieskim serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szpinak z serem feta
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mięsne kulki z niebieskim serem Mięsne kulki z niebieskim serem

Rozgnieć ser w ręce, uformuj z niego małe kulki i połącz je z kawałkiem włoskiego orzecha.