PLACEK TARTY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PLACEK TARTY

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

1 kilogram

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

MARGARYNĘ POSIEKAĆ Z MĄKĄ, DODAĆ CUKIER, ŻÓŁTKA, PROSZEK. WYROBIĆ CIASTO.

Krok 2

ROZDZIELIĆ NA 2 CZĘŚCI. DO JEDNEJ WSYPAĆ KAKAO.

Krok 3

TRZEĆ TARKĄ NA BLACHĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA. NAJPIERW BIAŁE, CZARNE, OWOCE, PIANA UBITA Z BIAŁEK, CZARNE, BIAŁE. PIEC OK. 40 MIN.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PLACEK TARTY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spagetti z tyńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej