
Składniki
400 gramów
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
1 szczypta
0.5 łyżeczki
2.5 szklanki
5 sztuk
1 łyżeczka
80 mililitrów
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Otrzyj cytrynę ze skórki , z połówki wyciśnij sok. Żółtka oddziel od białka.

Krok 2
Jabłka umyj obierz wykrój z nich środek a następnie pokrój w 0,5 cm grubości plastry.

Krok 3
Żółtka utrzyj z miodem masłem , skórką i sokiem z cytryny, oraz cynamonem na gładką masę. Dodaj kefir mąkę i sodę oczyszczoną , wszystko jeszcze raz wymieszaj. Odstaw na bok.

Krok 4
Ubij białko na sztywną pianę połącz z ciastem. Ciasto powinno by dość gęste tak aby z łatwością oblepiło plastry jabłka Jego gęstość możesz zawsze wyregulować dodają trochę mąki lub wody.

Krok 5
Na patelni rozgrzej olej. Plastry jabłek zanurzając w cieście układaj na gorący olej. Placki smaż z obu stron na złoty kolor, na średnio rozgrzanym tłuszczu tak aby doszły w środku. Usmażone racuch najpierw układaj na papierowym ręczniku aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu a następnie ułożone już na półmisku posyp z wierzchu cukrem pudrem. Usmażone racuch najpierw układaj na papierowym ręczniku aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu a następnie ułożone już na półmisku posyp z wierzchu cukrem pudrem.


Dobra rada:
W ten sam sposób możesz przygotować placki ze śliwkami.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Racuchy bez drożdży z miodem
Na sam widok smakowitych racuchów aż cieknie ślinka! Jeśli do tej pory liczyłeś głównie na rarytasy przygotowywane przez mamę czy babcię, to teraz oddajemy w Twoje ręce gotowy przepis na te dobroci – oto racuchy bez drożdży z miodem. Zapisz go i miej pod ręką, aby przygotować pyszne danie zawsze wtedy, kiedy tylko najdzie Cię taka ochota!
Dla kogo?
Dla wszystkich łasuchów. Miód sprawi, że szybko zaspokoją swoją chętkę na coś słodkiego.
Na jaką okazję?
Racuchy bez drożdży z miodem możesz przygotować zarówno na drugie śniadanie, jak i na deser – po obiedzie.
Czy wiesz, że?
Kefir zaliczany jest do produktów mleczarskich i pochodzi najprawdopodobniej z Kaukazu.
Dla urozmaicenia
Racuchy z miodem możesz podawać z dowolnymi dodatkami – wybierz te najbardziej uwielbiane przez swoich domowników. Postaw zarówno na świeże, jak i mrożone owoce, ale też różne musy, sosy czy inne słodkości.