Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

50 przepisów - 10 dni

Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
122 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 sztuki

400 mililitrów

4 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Pietruszkę i gruszkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce na długie cienkie paski.

Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - Krok 1

Krok 2

Zagotuj odrobinę wody, wlej mleko, dodaj pietruszkę i zagotuj, po czym wystudź.

Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - Krok 2

Krok 3

Do przestudzonego mleka z pietruszką dodaj masło oraz gruszkę.

Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - Krok 3

Krok 4

Całość zmiksuj, przelej do miseczki i posyp z wierzchu płatkami migdałów.

Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - Krok 4
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, witamin E, C.

1

Opinie o przepisie

  • Laura Biagiotti

    Laura Biagiotti , 26.06.2020

    Przepyszne .Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej