Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów
łatwe
49 osób zapisało

Składniki
600 gramów
2 sztuki
400 mililitrów
4 łyżeczki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Pietruszkę i gruszkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce na długie cienkie paski.

Krok 2
Zagotuj odrobinę wody, wlej mleko, dodaj pietruszkę i zagotuj, po czym wystudź.

Krok 3
Do przestudzonego mleka z pietruszką dodaj masło oraz gruszkę.

Krok 4
Całość zmiksuj, przelej do miseczki i posyp z wierzchu płatkami migdałów.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, witamin E, C.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej