Gofry orkiszowe z kremem kokosowym i owocami
łatwe
71 osób zapisało

Składniki
1 szklanka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 opakowanie
100 mililitrów
1 łyżka
0.5 łyżeczki
1 garść
1 sztuka
2 szczypty
180 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wsyp mąkę, cukier waniliowy, cynamon, budyń oraz proszek do pieczenia. Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj olej, mleko owsiane oraz jajko i zmiksuj całość na gładką masę. Rozgrzej gofrownicę. Pamiętaj o każdo-razowym naoliwianiu powierzchni gofrownicy.
Krok 2
W między czasie ubij mleczko kokosowe z mascarpone. Pamiętaj, aby użyć wyłącznie stałą część mleczka kokosowego (najlepiej chłodzonego przez 2 dni). Dodaj słodzik w formie pudru i wymieszaj.
Krok 3
Umyj i pokrój owoce.
Krok 4
Upieczone gofry posmaruj kremem i podawaj z owocami. Możesz całość polać syropem daktylowym/ czekoladowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej