Kanapka na piknik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka na piknik

Autor: Joanna Cz.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 plastry

2 listków

1 sztuka

4 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

150 gramów

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kanapka 1: filet z kurczaka myjemy i kroimy na cieńsze plastry. Rozbijamy lekko tłuczkiem, solimy i pieprzymy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki kurczaka przez ok. 4 minuty z każdej strony. Ściągamy z patelni i odsączamy na ręczniku papierowym

Krok 2

W międzyczasie gotujemy na twardo 1 jajko

Krok 3

Bułkę rozkrawamy, każdą połówkę smarujemy Sosem Hellmann's Garlic & Herbs, na dolnej części kładziemy sałatę, po plastrze sera żółtego, 1 kawałek kurczaka i pokrojone na plastry jajko, przykrywamy drugą połówką bułki

Krok 4

Kanapka 2: Jajka gotujemy na twardo. Ostudzone jajka obieramy i ścieramy na tarce. Starty żółty ser mieszamy ze startymi jajkami, dodajemy majonez i ketchup, mieszamy i dodajemy pieprz i sól do smaku.

Krok 5

Kromkę chleba smarujemy pastą jajeczną, dodajemy paprykę czerwoną pokrojoną w paski, zamykamy kanapkę drugą kromką chleba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka na piknik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej