Sałatka ala śledziowa z buraczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ala śledziowa z buraczkami

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 słoika

4 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

1 puszka

1 sztuka

125 mililitrów

0.5 łyżeczki

4 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety sojowe przekładam do garnka, dodaję 1 kostkę bulion warzywny, zalewam wodą około 1 litr. Gotuję 10 minut.

Krok 2

Do garnka drugiego wlewam 500 ml wody, dodaję ocet, cebulę pokrojoną w piórka, sól, ziele, liść laurowy. Gotuję 5 minut. Do zalewy gorącej przekładam kotleciki sojowe. Odstawiam najlepiej na noc do lodówki jak ostygnie.

Krok 3

Buraki ścieram na tarce jarzynowej. Cebulę drobno kroję, przekładam do miseczki posypuję solą. Odstawiam na 15 minut żeby zmiękła, dodaję do buraków. Doprawiam solą, pieprzem, octem winnym, cukrem.

Krok 4

Zamarynowane kotleciki sojowe odsączam z zalewy. Kroję w kostkę, obraną gruszkę także. Przekładam do miski, dodaję odsączony z zalewy groszek, majonez. Doprawiam solą, pieprzem.

Krok 5

Na półmisku układam na przemiennie buraki starte, sałatkę ala śledź. Dekoruję pieczarkami, groszkiem, natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej