
Składniki
300 mililitrów
3 sztuki
2 łyżeczki
4 łyżki
200 gramów
4 łyżeczki
2 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obieramy jabłka ze skórki. Kroimy je na krążki, z których za pomocą noża wydłubujemy środki pochodzące z ogryzka. Krążki maja być grubości ok. 0,5 cm.
Krok 2
Wszytskie składniki (prócz jablek) wrzucamy do miski i miksujemy, aż powstanie gładka masa. Krązki moczymy w cieście i kładziemy na rozgrzanej patelni. Smażymy do momentu aż ciasto nie nabierze rumieńców.
Krok 3
Na koniec upieczone krążki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ! :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej