Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami
NOWY PRZEPIS
łatwe
152 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
400 gramów
3 łyżki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, paprykę i cukinię pokrój w grubą kostkę.

Krok 2
Mięso przełóż do miski i wymieszaj z fixem Knorr oraz wodą.

Krok 3
Uformuj małe pulpeciki i obsmaż je przez chwilę na patelni, na rozgrzanym oleju.

Krok 4
Gotowe pulpety przełóż do naczynia żaroodpornego wraz z pokrojonymi warzywami. Całość zalej passatą pomidorową. Piecz 30 min w 180 st. C.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Fix Soczyste Pulpety
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami
Połączenie mięsa mielonego z warzywami to zawsze dobry pomysł! Pulpety cieszą się opinią dania prostego i uniwersalnego. Tym razem, zamiast smażyć na patelni, przełóż je do naczynia żaroodpornego. Prezentujemy sprawdzony sposób na soczyste pulpeciki zapiekane w piekarniku z warzywami, dzięki któremu nie musisz obawiać się o przypalenie lub wysuszenie mięsa. Będzie pysznie!
Dla kogo?
Przygotowanie pulpetów zapiekanych polecamy wszystkim osobom, które nie przepadają za smażonymi potrawami. Możesz mieć pewność, że nie będą ociekać tłuszczem, a smak zadowoli najbardziej wybrednych smakoszy.
Na jaką okazję?
Pulpety zapiekane z warzywami to kapitalny sposób na przygotowanie szybkiego posiłku dla całej rodziny. Śmiało możesz podać je także podczas niedzielnego obiadu. Po co tracić czas na skomplikowane potrawy? Weekend jest po to, by odpoczywać!
Czy wiesz, że?
Do przygotowania pulpetów zapieczonych z warzywami możesz użyć także mięsa z kurczaka lub wołowo-wieprzowego. Wykorzystaj to, co masz w lodówce.
Dla urozmaicenia:
Oprócz warzywnych składników, do zapiekanki z pulpetami możesz dodać także pieczarki lub boczniaki.