Pulpety z warzywami z piekarnika - zapiekane | Przepisy.pl pixel

Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

3 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, paprykę i cukinię pokrój w grubą kostkę.

Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - Krok 1

Krok 2

Mięso przełóż do miski i wymieszaj z fixem Knorr oraz wodą.

Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - Krok 2

Krok 3

Uformuj małe pulpeciki i obsmaż je przez chwilę na patelni, na rozgrzanym oleju.

Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - Krok 3

Krok 4

Gotowe pulpety przełóż do naczynia żaroodpornego wraz z pokrojonymi warzywami. Całość zalej passatą pomidorową. Piecz 30 min w 180 st. C.

Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety zapiekane w piekarniku z warzywamiPulpety zapiekane w piekarniku z warzywami

Połączenie mięsa mielonego z warzywami to zawsze dobry pomysł! Pulpety cieszą się opinią dania prostego i uniwersalnego. Tym razem, zamiast smażyć na patelni, przełóż je do naczynia żaroodpornego. Prezentujemy sprawdzony sposób na soczyste pulpeciki zapiekane w piekarniku z warzywami, dzięki któremu nie musisz obawiać się o przypalenie lub wysuszenie mięsa. Będzie pysznie!

Dla kogo?

Przygotowanie pulpetów zapiekanych polecamy wszystkim osobom, które nie przepadają za smażonymi potrawami. Możesz mieć pewność, że nie będą ociekać tłuszczem, a smak zadowoli najbardziej wybrednych smakoszy.

Na jaką okazję?

Pulpety zapiekane z warzywami to kapitalny sposób na przygotowanie szybkiego posiłku dla całej rodziny. Śmiało możesz podać je także podczas niedzielnego obiadu. Po co tracić czas na skomplikowane potrawy? Weekend jest po to, by odpoczywać!

Czy wiesz, że?

Do przygotowania pulpetów zapieczonych z warzywami możesz użyć także mięsa z kurczaka lub wołowo-wieprzowego. Wykorzystaj to, co masz w lodówce.

Dla urozmaicenia:

Oprócz warzywnych składników, do zapiekanki z pulpetami możesz dodać także pieczarki lub boczniaki.