Roladki z piankami i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z piankami i żurawiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

150 gramów

0.5 opakowania

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka opłukaj, dokładnie osusz papierowym ręcznikiem, odetnij "polędwiczki", a filety rozbij na dość cienkie.

Krok 2

Filety oprósz z obu stron solą, dość obficie czerwonym pieprzem i odstaw na 15 minut do lodówki. Polędwiczki pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Żurawinę wsyp do rondelka, dodaj cukier i smaż na niedużym ogniu do czasu, gdy kuleczki zaczną pękać i odparuje nieco soku.

Krok 4

Pianki pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 5

Przyprawione filety smaruj z jednej strony niewielką ilością smażonej żurawiny, ułóż kawałki pianek, po obu brzegach na całej długości ułóż małe kawałki polędwiczek i ciasno zwiń w roladę dokładnie zawijając brzegi, które zepnij wykałaczkami.

Krok 6

Roladki obtocz w mące. Roladki podsmaż na oleju, po czym wlej żurawinę i całość duś około 5 minut pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z piankami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z piankami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z piankami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z piankami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z piankami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z piankami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z piankami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z piankami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej