Roladki Saltimbocca alla Romana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki Saltimbocca alla Romana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie plastry, rozbij lekko tłuczkiem i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Na każdy kawałek mięsa połóż po listku szałwii, następnie pozwijaj w roladki.

Krok 3

Każdą z roladek owiń szynką, oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Dodaj również posiekaną cebulę, smaż chwilę razem a następnie wlej 500 ml wrzącej wody, dodaj posiekaną natkę oraz Sos do pieczeni jasny Knorr, który podkreśli smak dania. Całość zagotuj. Zmniejsz ogień i duś roladki jeszcze 10 min.

Krok 5

Na koniec dodawaj do sosu łyżkę masła cały czas mieszając.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do sosu możesz dodać kilka pieczarek pokrojonych w cienkie plastry, dzięki temu sos będzie jeszcze smaczniejszy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki Saltimbocca alla RomanaRoladki Saltimbocca alla Romana

Mięso pokrój w cienkie plastry, rozbij lekko tłuczkiem i posyp przyprawą Knorr.