Rolada z cielęciny z kaszą jęczmienną oraz szynką | Przepisy.pl pixel

Rolady z kaszą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

null

null

600 gramów

null

2 sztuki

1 łyżka

3 plastry

0.5 szklanki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kasze.

Krok 2

Mięso pokrój na porcje, a następnie dopraw i rozbij na rolady.

Krok 3

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na tłuszczu.

Krok 4

Szynkę pokrój w paseczki.

Krok 5

Kasze, szynkę, cebulę, żółtka i pietruszkę wymieszaj i dopraw.

Krok 6

Przygotuj porcje mięsa, obtocz je w mące i usmaż na oleju.

Krok 7

Sos zapraw śmietaną i przecierem, po czym połącz z mięsem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolady z kaszą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej