
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
1 łyżeczka
3 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
50 mililitrów
50 mililitrów
1 sztuka
1 łyżeczka
2 litry
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę obierz, pokrój w mniejsze kawałki, cebulę opal na suchej patelni. Makaron ugotuj wedle zaleceń na opakowaniu.

Krok 2
Do garnka włóż kaczkę, warzywa, ziele, liść laurowy, anyż, cynamon, pieprz cytrynowy, trawę cytrynową, liście limonki i zalej 2l wody. Gotuj na wolnym ogniu 45 min.

Krok 3
Gotowy wywar dopraw sosem ostrygowym, sosem sojowym oraz posiekanym imbirem i gotuj jeszcze 5 min. Podawaj z ugotowanym udkiem kaczki, gotowym makaronem i pokrojonymi warzywami.


Dobra rada:
Do gotowego rosołu z kaczki możesz dodać szczypiorek oraz ziarna sezamu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej