Rosół z kaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kaczki

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżeczka

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

50 mililitrów

50 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 litry

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obierz, pokrój w mniejsze kawałki, cebulę opal na suchej patelni. Makaron ugotuj wedle zaleceń na opakowaniu.

Rosół z kaczki - Krok 1

Krok 2

Do garnka włóż kaczkę, warzywa, ziele, liść laurowy, anyż, cynamon, pieprz cytrynowy, trawę cytrynową, liście limonki i zalej 2l wody. Gotuj na wolnym ogniu 45 min.

Rosół z kaczki - Krok 2

Krok 3

Gotowy wywar dopraw sosem ostrygowym, sosem sojowym oraz posiekanym imbirem i gotuj jeszcze 5 min. Podawaj z ugotowanym udkiem kaczki, gotowym makaronem i pokrojonymi warzywami.

Rosół z kaczki - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do gotowego rosołu z kaczki możesz dodać szczypiorek oraz ziarna sezamu. 

2

Opinie o przepisie

  • anukas

    anukas , 16.10.2023

    nie mam sosu ostrygowego...a sojowy mam tylko ciemny...

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z kaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół z kaczkiRosół z kaczki

Włoszczyznę obierz, pokrój w mniejsze kawałki, cebulę opal na suchej patelni. Makaron ugotuj wedle zaleceń na opakowaniu.