Rosolnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosolnik

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

6 szklanek

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podziel na małe kawałki, zalej szklanką gorącego rosołu.

Krok 2

Na ogniu trzymaj pozostały rosół.

Krok 3

Z jajek i maki utrzyj gładkie ciasto na lane kluski.

Krok 4

Na gotujący rosół lej powoli ciasto tak aby kluseczki zaczęły się formować.

Krok 5

Dodaj pod koniec gotowania mięso z rosołem. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosolnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosolnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosolnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosolnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosolnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosolnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosolnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosolnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej