
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
6 szklanek
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podziel na małe kawałki, zalej szklanką gorącego rosołu.
Krok 2
Na ogniu trzymaj pozostały rosół.
Krok 3
Z jajek i maki utrzyj gładkie ciasto na lane kluski.
Krok 4
Na gotujący rosół lej powoli ciasto tak aby kluseczki zaczęły się formować.
Krok 5
Dodaj pod koniec gotowania mięso z rosołem. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej