
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść z łusek, wypatrosz, dokładnie umyj i pokrój w dzwonka.
Krok 2
Skrop rybę sokiem z cytryny, posól i posyp zieloną pietruszką.
Krok 3
Czosnek posiekaj i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Dodaj kawałki ryby i smaż z obu stron.
Krok 4
Dodaj curry i duś pod przykryciem przez 20 minut. Gotowa rybę podawaj z pszennym lub razowym pieczywem i surówką z pomidorów.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej