
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżki
1 łyżka
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne dokładnie umyj i osusz. Następnie pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 2
Papryczkę chilli oraz kolendrę drobno posiekaj.

Krok 3
Przygotuj marynatę. W misce wymieszaj olej z posiekaną papryczką chilli, miodem, sosem sojowym, połową kolendry, sokiem z limonek oraz przyprawą Knorr.

Krok 4
Rybę umieść w marynacie na co najmniej 30 minut.

Krok 5
Następnie każdy kawałek ryby zwiń w papier pergaminowy, tworząc saszetki i umieść na grillu. Smaż około 10-12 minut. Gotową rybę podawaj samodzielnie lub ze świeżą sałatą posypaną pozostałą kolendrą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryba słodko kwaśna
Połączenie soku z limonki, miodu i pikantnego chili w przepisie na rybę słodko kwaśną nadaje niepowtarzalny smak i aromat.