
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej oliwę i wsyp ryż. Smaż przez 2 minuty, na średnim ogniu, często mieszając.
Krok 2
Dodaj marchewki, wlej 500 ml wrzątku i dodaj kostkę bulionową.
Krok 3
Zamieszaj, przykryj, doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Zmniejsz ogień i nie mieszając gotuj pod przykryciem jeszcze przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej