Sałatka Cezar z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Cezar z pieczarkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

3

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

1 łyżeczka

150 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obieramy, kroimy w plastry i smażymy ok. 10 minut na dwóch łyżkach oleju. Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy wzdłuż na 3 cienkie płaty. Kawałki mięsa posypujemy przyprawą do kurczaka Knorr i smarujemy 1 łyżką oleju roślinnego. Smażymy na patelni grillowej po 3 minuty z każdej strony. Pieczarki i pierś z kurczaka odsączamy z nadmiaru tłuszczu i zostawiamy do ostygnięcia.

Krok 2

Miks sałat wsypujemy do salaterki. Ser żółty kroimy w drobną kostkę, cebulę w piórka. Wszystko wrzucamy do sałaty.

Krok 3

Przygotowujemy sos czosnkowy. Mieszamy sos czosnkowy Knorr z 3 łyżkami majonezu i 2 łyżkami soku z cytryny. Wlewamy sos do sałatki, dodajemy pieczarki i wszystko dokładnie mieszamy.

Krok 4

Na wierzch sałatki wykładamy pierś z kurczaka pokrojoną w długie paski oraz wysypujemy grzanki o smaku czosnkowym - II składnik Fixu Sałatka Cezar Knorr. Podajemy z białym winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Cezar z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej