Sałatka 'Grecka Roszponka' przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka 'Grecka Roszponka'

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 opakowania

0.5 szklanki

0.5 opakowania

3 szczypty

3 szczypty

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i ogórki umyć i pokroić

Krok 2

Oliwki pokroić na połówki

Krok 3

Ser Feta pokroić w kostki

Krok 4

Koperek pokroić

Krok 5

Wszystko razem wymieszać z roszponką i serkiem wiejskim

Krok 6

Doprawić pieprzem, solą i czosnkiem mielonym

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka 'Grecka Roszponka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka 'Grecka Roszponka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka 'Grecka Roszponka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka 'Grecka Roszponka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka 'Grecka Roszponka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka 'Grecka Roszponka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka 'Grecka Roszponka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka 'Grecka Roszponka' - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej