Sałatka z surimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z surimi

w koszyczkach z ciasta filo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
124 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

205 osób wydrukowało

Pobierz pdf

162 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

4 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto filo pokrój na kwadraty 10x10 cm. Formę do muffinów wyłóż kawałkami ciasta, a następnie zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C do momentu zrumienienia.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i jogurtem. Dodaj pieprz i chili.

Krok 3

Krabowe paluszki oraz ogórka pokrój drobno. Natkę posiekaj.

Krok 4

W misce wymieszaj ryż oraz pokrojone dodatki. Dodaj sos i wymieszaj.

Krok 5

Gotową sałatkę nałóż do chrupiących koszyczków i ułóż je na półmisku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z surimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej