Sałatka z pomidorami i serem feta
oraz oliwkami
łatwe
206 osób zapisało

Składniki
120 gramów
120 gramów
1 opakowanie
200 gramów
0.5 pęczka
1 opakowanie
1 sztuka
6 łyżek
3 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwki i pomidorki przekrój na pół.

Krok 2
Cebulę pokrój w piórka.

Krok 3
W misce wymieszaj sos sałatkowy Knorr z olejem, wodą, sokiem z cytryny i porwanymi listkami bazylii.

Krok 4
Dodaj oliwki, pomidorki i cebulę. Całość delikatnie wymieszaj.

Krok 5
Fetę pokrój w kostkę lub pokrusz i połóż na wierzchu sałatki.

Krok 6
Całość posyp suszonym oregano i udekoruj kilkoma listkami bazylii. Podawaj z grzanką.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej