
Składniki
null
null
0.5 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
4 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odcedź.
Krok 2
Paluszki rozmroź, pokrój na kostkę, paprykę również pokrój na kostkę, selera na kawałki, a kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 3
Do miski wrzuć ryż, paluszki krabowe, paprykę, selera, kukurydzę oraz posiekaną natkę.
Krok 4
Wszystko razem wymieszaj. Dodaj majonez oraz pieprz i sól i ponownie wymieszaj, aby masa była jednolita.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej