Sałatka Maciejki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Maciejki

Autor: zzzabcia

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszarpać na małe strzępy i wymieszać z ketchupem.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokroić i usmażyć z przyprawami GYROS.

Krok 3

Ogorek, paprykę pokroić.

Krok 4

W salaterce ułożyć warstwami: Kapusta + ketchup Pierś z kurczaka Ogórek pokrojony Papryka pokrojona Kukurydza Wierzch posmarować majonezem i udekorowań wg upodobania.

Krok 5

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Maciejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Maciejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Maciejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Maciejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Maciejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Maciejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Maciejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Maciejki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej