Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej
łatwe
1129 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
1 opakowanie
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z gotowania rosołu rozdrobnij palcami.

Krok 2
Kapustę pekińską poszatkuj, a paprykę i ogórki pokrój w cienkie paski.

Krok 3
Marynowany imbir bardzo drobno posiekaj. Połącz w misce wszystkie składniki.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze słodkim sosem chili.

Krok 5
Wlej sos do sałatki i dokładnie wymieszaj. Sałatkę podawaj posypaną listkami kolendry oraz kiełkami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka orientalna z kapusty pekińskiej
Jeśli lubisz kuchnię azjatycką i masz ochotę na prostą przekąskę, spróbuj sałatki orientalnej z kapusty pekińskiej. Potrawy z Dalekiego Wschodu mogą być naprawdę łatwe w przygotowaniu, czasem wystarczy tylko kilka odpowiednio dobranych składników. Sekret orientalnego smaku tej sałatki stanowią sos chili oraz marynowany imbir. Jej podstawą jest: kapusta pekińska, gotowane mięso z kurczaka, a także świeży ogórek oraz papryka, dzięki którym sałatka będzie jeszcze bardziej chrupiąca. Marynowany imbir pokrój bardzo drobno – ma on wyrazisty, pikantny i cierpki smak, który będzie doskonale uzupełniał łagodne warzywa i delikatne mięso z kurczaka. Przed podaniem polej sałatkę sosem czosnkowo-ziołowym z dodatkiem słodkiego sosu chili. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, a na koniec posyp potrawę kiełkami fasoli oraz świeżą kolendrą, które dodadzą jej jeszcze więcej orientalnego charakteru. Sałatkę z kapusty pekińskiej serwuj jako dodatek do głównego dania albo jako samodzielną przekąskę. Z pewnością sprawdzi się na wiele okazji.