Sałatka nowojorska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka nowojorska

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
122 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

1 pęczek

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

2 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

0.25 łyżeczki

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, jeszcze gorące przetnij na pół uważając żeby się nie poparzyć. Dodaj do nich liście szpinaku i wymieszaj tak aby liście sparzyły się w ziemniakach.

Krok 2

Posiekaj szczypior dymki i pokrój w piórka cebulki, ogórki kiszone i rzodkiewkę pokrój w pół plastry, wyciśnij sok z cytryny, posiekaj czosnek.

Krok 3

Do ziemniaków ze szpinakiem dodaj musztardę, śmietanę, ogórki, cebulę oraz przyprawy, czosnek, płatki chili Knorr, pieprz, gałkę i czarnuszkę. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Sałatkę dopraw do smaku sokiem z cytryny i o ile to konieczne odrobiną soli.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki lubie_gary.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka nowojorska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka rozmaitości
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej