Jarzynka z marchewki i kalarepki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarzynka z marchewki i kalarepki

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

0.5 litra

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać marchew i kalarepkę .Marchew ponacinać w rowki i pokroić w kwiatki. Kalarepkę pokroić w plastry , a potem w słupki. Ułożyć warzywa w garnku i zalać wodą. Dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotować 25 minut. Odcedzić . Dołożyć masło. Wsypać koperek. Potrząsnąć garnkiem by roztopione masło i koper pokryły warzywa .

Krok 2

Podawać posypując dodatkowo natką pietruszki.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarzynka z marchewki i kalarepki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cezar wegetariański
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej