Sałatka ostro-kwaśna z kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ostro-kwaśna z kapusty

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

3 łyżeczki

1.5 łyżeczki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

800 gramów

3 łyżeczki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i drobno poszatkuj.

Krok 2

Dodaj ocet, cukier i przyprawę Knorr. Dobrze wymieszaj i odstaw na 30 minut.

Krok 3

Paprykę pokrój na paseczki i chilli posiekaj.

Krok 4

Kapustę odciśnij i dodaj do niej papryki, imbir, musztardę i olej. Wymieszaj i ponownie odstaw na 2 godziny. Podawaj do dań głównych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej