Sałatka włoska z octem balsamicznym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka włoska z octem balsamicznym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 sztuki

2 sztuki

null

2 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

null

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Ogórka i pomidora pokrój w kostkę, cebulkę razem ze szczypiorkiem poszatkuj, paprykę pokrój w cieniutkie paseczki.

Krok 3

Przygotuj sos. Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 4

Dodaj ocet, oliwę i cukier, wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej sałatkę sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka włoska z octem balsamicznym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej