
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
0.5 opakowania
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj grecki sos sałatkowy mieszając zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz oliwą.
Krok 2
W misce połącz kawałki arbuza, ogórka, ser oraz sałatę. Dodaj listki mięty oraz kolendrę.
Krok 3
Do sałatki dodaj przygotowany sos sałatkowy i delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Gotową sałatkę przełóż do salaterki i udekoruj krążkami cebuli i listkami ziół. Posyp świeżo zmielonym pieprzem.

Dobra rada:
Arbuza możesz zamienić na melona a Twoja sałatka z pewnością będzie równie smaczna w letnie dni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z arbuzem i fetą
Sałatki są świetnym sposobem na przygotowanie szybkiej i smacznej przekąski. Sprawdzają się zarówno jako dodatek do dania głównego, jak i przystawka. Dotyczy to zarówno sałatek warzywnych, jak i owocowych, które również można przygotować z wytrawnymi dodatkami. Sałatka z arbuzem idealnie pasować będzie na cieplejsze dni. Ten soczysty owoc nadaje reszcie składników lekko słodkiego smaku (zamiast niego dobrze pasował będzie także melon). Przyrządzanie rozpocznij od przygotowania sosu greckiego na bazie oliwy. Pokrojonego w grubą kostkę arbuza połącz w misce z plasterkami świeżego ogórka oraz roszponką. Jako dodatku użyj sera feta, którego słony smak dobrze skomponuje się z resztą składników i przełamie słodycz arbuza. Ważne są także odpowiednie zioła – listki świeżej mięty oraz kolendra, które nadadzą całości przyjemnego aromatu. Wszystkie składniki wymieszaj delikatnie, a na wierzchu każdej porcji ułóż krążki czerwonej cebuli i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Sałatka z arbuzem i fetą pasuje do grillowanych mięs drobiowych. Spróbuj!