Sałatka z fetą i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fetą i oliwkami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę kroimy w małe paski, cebulę w krążki. Ser feta dzielimy na mniejsze części.

Krok 2

Przygotowujemy sos grecki Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 3

Mieszamy wszystkie składniki sałatki z sosem. Odstawiamy na 5 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły. Podajemy z białym winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fetą i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej