Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokrój w cienkie paski. Pomidory sparz przez 1 minutę we wrzątku, opłucz w zimnej wodzie, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Sos sałatkowy wsyp do szklanki. Dodaj oliwę, musztardę i 3 łyżki wody. Dokładnie wymieszaj. Połącz z sałatką na 15 minut przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapustą pekińską i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej