Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni
Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami
średnie
376 osób zapisało

Składniki
300 gramów
500 gramów
2 sztuki
240 gramów
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ugotowany na pół-miękko brokuł ostudź i podziel na małe różyczki.

Krok 2
Ugotowany i ostudzony makaron połącz z brokułem, obranym i pokrojonym jabłkiem i ogórkiem, kukurydzą, koperkiem i podprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika.

Krok 3
Dodaj oliwę i wymieszaj.


Dobra rada:
Posiłek jest źródłem: magnezu, żelaza, cynku, witaminy B1, witaminy B2, witaminy A, witaminy B6, niacyny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej