Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

24

heart
82 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

267 osób wydrukowało

Pobierz pdf

376 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

500 gramów

2 sztuki

240 gramów

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ugotowany na pół-miękko brokuł ostudź i podziel na małe różyczki.

Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - Krok 1

Krok 2

Ugotowany i ostudzony makaron połącz z brokułem, obranym i pokrojonym jabłkiem i ogórkiem, kukurydzą, koperkiem i podprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika.

Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - Krok 2

Krok 3

Dodaj oliwę i wymieszaj.

Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: magnezu, żelaza, cynku, witaminy B1, witaminy B2, witaminy A, witaminy B6, niacyny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej