Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

0.4 pęczka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Młode ziemniaki skrobiemy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w dużą kostkę . Kalafior i marchewkę obieramy i gotujemy na parze. Po ugotowaniu kroimy. Składniki łączymy .

Krok 2

Dodajemy posiekany szczypiorek.Majonez mieszamy z pokruszoną mini kostką konrr ,doprawiamy pieprzem .

Krok 3

Sosem majonezowo-czosnkowym polewamy sałatkę . Ozdabimay posiekanym szczypiorkiem i piórkami cebuli

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z młodych ziemniaków i kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej