Sałatka z rzodkiewek i sera feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rzodkiewek i sera feta

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżeczka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 pęczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, rzodkiewki oczyść i pokrój w plasterki.

Krok 2

Ogórek obierz i pokrój w wiórki nożem do obierania jarzyn.

Krok 3

Ser pokrój w kostkę. Zioła rozkrusz ( część odłóż do posypania sera). Oliwę połącz z czosnkiem oraz ziołami.

Krok 5

Rzodkiewki i ogórka polej sosem. Surówkę wymieszaj i posyp serem oraz resztą ziół.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, ziołami, posiekanym czosnkiem i oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej