
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
5 łyżek
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Potem odstaw do ostygnięcia. Zimne ziemniaki pokrój w dość duże kawałki.

Krok 2
Oliwki przekrój na pół, pietruszkę posiekaj i dodaj do ziemniaków.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody i oliwą. Połącz z warzywami, dopraw szczyptą oregano i podawaj. Sałatka może stanowić idealną alternatywę dla gotowanych ziemniaków lub ziemniaczanego purée do obiadu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka ziemniaczana z oliwkami
Prosta w przygotowaniu , treściwa i pyszna sałatka ziemniaczana z oliwkami zabierze cię w świat kuchni greckiej. Nie potrzeba wielu składników, czy spektakularnych dodatków – to danie broni się samo. Duże kawałki miękkich ziemniaków, zielone i czarne oliwki, a do tego natka pietruszki i szczypta oregano. Nie może zabraknąć także sosu sałatkowego. W tym przypadku bezapelacyjnie najlepiej sprawdzi się sos grecki. Wymieszaj go z wodą i dobrą oliwą z oliwek i gotowe! Jeśli chcesz jeszcze więcej Grecji na talerzu – wkrusz do sałatki ser feta. Przygotuj tę potrawę zwłaszcza, jeżeli masz już dość standardowych rozwiązań kulinarnych. Pyszna i szybka sałatka ziemniaczana z oliwkami będzie stanowić ciekawą alternatywę dla gotowanych ziemniaków lub ziemniaczanego purée dodawanego do obiadu. Podaj ją solo lub jako dodatek do pieczonych mięs.