
Składniki
200 gramów
120 gramów
320 gramów
0.5 litra
0.5 litra
0.5 szklanki
2 opakowania
1 szklanka
2 łyżeczki
5 łyżek
130 gramów
300 gramów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Herbatniki zemleć lub wałkiem rozgnieść.
Krok 2
Masło rozpuścić, lekko przestudzić, zagnieść jak ciasto.
Krok 3
Wyłożyć spód tortownicy o wymiarach 27 cm, wstawić do lodówki.
Krok 4
Masa serowa: Galaretki rozpuścić w szklance wrzącej wody, dobrze wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia.
Krok 5
Jeżyny opłukać, osączyć, zmiksować, przetrzeć przez sito. Do garnuszka wlać wodę, wsypać żelatynę, postawić na ogniu, mieszać do rozpuszczenia, nie wolno dopuścić do zagotowania. Lekko przestudzoną żelatynę dodać do ciepłej galaretki, wymieszać.
Krok 6
Do miksera wlać mleko skondensowane, dodać ser i cukier, zmiksować. Przelać do miski, dodać zimną kremówkę, ubić.
Krok 7
Następnie ubijając dodawać po jednej łyżce galaretki. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać zmiksowane jeżyny, dokładnie wymieszać.
Krok 8
Przełożenie ciasta: Na spód ciasta wylać masę jeżynową, odstawić do stężenia.
Krok 9
Następnie wylać masę cytrynową, schłodzić w lodówce. Wierzch sernika udekorować malinami i listkami mięty. Czekoladę rozpuścić, polać nią sernik.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej