Sałatka z camembertem i gruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z camembertem i gruszką

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

14

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 garść

1 opakowanie

1 sztuka

1 garść

1 opakowanie

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę umyj i umieść w misce, camembert pokrój na trójkąty, gruszkę obierz ze skórki, wykrój gniazda nasienne i pokrój w cienkie paski, ułóż na rukoli pokrojone składniki, posyp posiekanymi orzechami włoskimi.

Krok 2

Sos sałatkowy musztardowo-miodowy Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj do niego musztardę francuską, wymieszaj dokładnie. Polej przygotowanym sosem sałatkę tuż przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej