Sałatka z camembertem i gruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z camembertem i gruszką

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

12

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 garść

1 opakowanie

1 sztuka

1 garść

1 opakowanie

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę umyj i umieść w misce, camembert pokrój na trójkąty, gruszkę obierz ze skórki, wykrój gniazda nasienne i pokrój w cienkie paski, ułóż na rukoli pokrojone składniki, posyp posiekanymi orzechami włoskimi.

Krok 2

Sos sałatkowy musztardowo-miodowy Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj do niego musztardę francuską, wymieszaj dokładnie. Polej przygotowanym sosem sałatkę tuż przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej