
Składniki
null
null
2 sztuki
null
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser rozkrusz lub zmiel, wymieszaj z surowym jajkiem i dopraw do smaku.
Krok 2
Zagnieć, aż do połączenia składników i formuj z masy kulki.
Krok 3
Blaszkę wysyp mąką i ułóż gomółki w dużych odstępach, gdyż podczas pieczenia na pewno się spłaszczą.
Krok 4
Zapiekaj przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.
Krok 5
Po wyjęciu zostaw do przestygnięcia na blaszce, po czym ostrożnie zdejmij je łopatką. Najlepiej smakują świeże.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej