Grzanki z wędzonym łososiem, ogórkiem i serkiem kozim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

100 gramów

100 gramów

3 łyżki

50 gramów

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciabattę pokrój na kromki, skrop oliwą, posyp pokruszoną kostką czosnkową. Na wierzchu ułóż plasterki sera. Podpiecz grzanki przez 2-3 minuty w 180 stopniach.

Krok 2

Na gorących grzankach układaj kawałki łososia, plasterki ogórka, po pół łyżeczki serka koziego twarogowego i na koniec posypuj pieprzem świeżo zmielonym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozimGrzanki z łososiem wędzonym, ogórkiem i serkiem kozim

Dobrą alternatywą dla kanapek są grzanki. Przygotowując je, możesz wybierać różne składniki, warto jednak wypróbować sprawdzone kombinacje. Ciekawy smak osiągniesz, łącząc wędzonego łososia z zielonym ogórkiem i kozim serem. Dobrą podstawą dla tak dobranych produktów będzie włoska bułka ciabatta, która charakteryzuje się chrupiącą skórką. Z powodzeniem zastąpisz ją jednak bagietką lub chlebem pszennym. Wybrane pieczywo podziel na kromki. Przed włożeniem do piekarnika, warto skropić je niewielką ilością oliwy z oliwek. Dzięki temu kromki nie wysuszą się za bardzo. Dopraw je również czosnkiem, który nada im wyrazistego smaku. Na gotowych, gorących grzankach wystarczy ułożyć sugerowane składniki. Smak ryby podkreślisz, polewając ją niewielką ilością soku z cytryny lub limonki. Przygotowywane grzanki urozmaicisz dodatkowo plastrami pomidora lub paskami papryki. Gotowe udekoruj listkami natki pietruszki. Koniecznie wypróbuj nasz sprawdzony przepis na smaczną przekąskę i nie zapomnij podzielić się swoją opinią.